Nádobí a nástroje
Ingredience
- 1 kg mleté maso (hovězí a/nebo vepřové)
- 2 paličky celeru
- 2 mrkve
- 1 cibule
- bazalka
- tymián
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 stroužek česneku
- 2 plechovky celých rajčat
- olivový olej
Příprava
- Vezměte hrnec, nechte na středním plameni. Nalijte do něj trošku olivového oleje a vložte do něj maso, které promíchejte. Míchejte, dokud nebude propečené. (zhruba 10 minut)
- Mezitím si připravte zeleninu. Nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli, česnek a celer můžete případně taky nakrájet.
- Přidejte protlak, bazalku, tymián a zeleninu. Zamíchejte a nechte vařit zhruba 5 minut.
- Přidejte plechovky s rajčaty a následně každou z nich naplňte vodou a přidejte do hrnce.
- Přiveďte znovu k varu a nechte vařit na mírném plameni 2 hodiny.